Бойците от полк Азов водят контраатака в блокирания от многобройни руски

...
Бойците от полк Азов водят контраатака в блокирания от многобройни руски
Коментари Харесай

Митичният полк Азов започна контраатака в Мариупол |

Бойците от полк " Азов " водят контраофанзива в блокирания от многочислени съветски войски Мариупол.

" Отбраната на Мариупол продължава. Въпреки превъзходните сили на съперника, бойците от полк " Азов " правят контраофанзива ", се споделя в известието на полка в Telegram.

" Има такава работа - да утилизираме съветски простаци. Полк " Азов " в Мариупол се оправя чудесно с това. На видеото има рейд на азовчани ", разяснява командирът Максим Жорин.

Мариупол е под блокада от 1 март. В града няма вода, светлина, топлота и връзки. Мнозина не могат да намерят своите близки, които са останали в града след пълномащабната инвазия в Русия и блокадата от окупаторите. Мъртвите, които няма кой да погребе, се заравят в всеобщи гробове. Появиха се и гробове в дворовете на жилищни здания и по улиците на града.

На 15 април представителят на Министерството на защитата на Украйна Александър Мотузяник сподели, че в Мариупол наоколо до завода на Илич и в региона на пристанището се водят дейни боеве. Руските окупатори непрестанно притеглят спомагателни елементи за щурма, само че не могат да завладяват изцяло Мариупол.

Заместник-командирът на полк " Азов " с позивна " Калина " сподели, че е допустима деблокада на Мариупол. Той добави, че бранителите на града се бият и чакат решителни дейности от военнополитическото управление на страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР